*

Alonso weet niks van spanningen met Massa

Redactie

Redactie

23 februari 2010 17:21

Alonso weet niks van spanningen met Massa

Fernando Alonso heeft nog maar eens onderstreept dat er binnen Ferrari geen problemen zijn. De Spanjaard vertelt dat er geen enkele basis is om te beweren dat hij problemen heeft met teammaat Felipe Massa.De tweevoudig kampioen neemt vanaf dit seizoen bij Ferrari de plek in van Kimi Räikkönen, die werd gesommeerd te vertrekken. De Scuderia had liever Alonso. De vraag is of dat goed gaat samen met Massa.

“Ja”, zeggen Alonso en Massa, die dit keer op keer benadrukken. “Deze verhalen worden alleen geschreven omdat mensen bang zijn voor de snelheid van Ferrari”, aldus Alonso in gesprek met The Guardian.

“Felipe en ik kunnen prima samenwerken. We hebben het jarenlang tegen elkaar opgenomen en nu rijden we voor hetzelfde team, ik zie het probleem niet. Bij andere teams – McLaren, Mercedes en Red Bull – is ook sprake van een onderlinge strijd, maar daar hoor ik niemand over. Het zal wel angst zijn.”

Toch komen deze verhalen over eventuele spanningen tussen Alonso en Massa niet geheel uit de lucht vallen. In 2007 kon Alonso niet aarden bij McLaren, wat allerlei problemen opleverde. Hij zegt ervan geleerd te hebben.

“Het was goed voor mijn loopbaan om bij McLaren te rijden. Ik ben daar opgegroeid, heb geleerd met een team samen te werken en de druk van de media te weerstaan. Ik had problemen met het team en de media, maar heb ervan geleerd. Nu ben ik op alles voorbereid.”

Alonso keerde na twaalf maanden McLaren in 2008 weer terug bij Renault.

KVN