*

Alonso: ‘Wereld van verschil met vorig jaar’

Adam Cooper

Adam Cooper

20 februari 2013 10:32

Alonso: ‘Wereld van verschil met vorig jaar’
Racepictures

Fernando Alonso heeft na zijn eerste testdag in de Ferrari F138 een veel beter gevoel dan hij een jaar geleden had na zijn eerste kennismaking met de F2012.

Alonso richtte zich dinsdag op het verzamelen van data en het vergelijken van de bandensoorten. Desondanks noteerde hij de derde tijd van de dag, achter Nico Rosberg en Kimi Räikkönen. Volgens Alonso biedt de nieuwe auto een veel beter uitgangspunt dan vorig jaar, toen Ferrari slecht uit de startblokken kwam.

“Ik ben behoorlijk tevreden met mijn eerste dag”, vertelt Alonso. “Ik ben het met Felipe Massa eens dat deze auto een wereld van verschil is ten opzichte van zijn voorganger.”

De Spanjaard legde op de eerste dag meer dan honderd ronden af. “Dat is ons doel voor elke dag”, verklaart Alonso. “Ons programma deze week is vooral gericht op de betrouwbaarheid. Tijdens de volgende test gaan we ons meer bezighouden met het verbeteren van de snelheid.”

Volgens Alonso ligt er nog veel in het verschiet. “We weten nu al ongeveer wat we in Australië kunnen verwachten aan nieuwe onderdelen en hoeveel tijdswinst daarmee te boeken valt. Dat is te danken aan het werk in de windtunnel en de tests tot dusver die aantonen dat de geleverde onderdelen de verwachte resultaten opleveren.”

Dat was vorig jaar niet het geval. De uitkomsten in de windtunnel bleken niet overeen te komen met die op het circuit. Ferrari heeft daarom besloten de eigen windtunnel te herzien en voorlopig gebruik te maken van de windtunnel van Toyota in Keulen. Daarnaast heeft het Pedro de la Rosa aangetrokken voor het simulatorwerk.

Lees meer over

Alonso Ferrari