Lange tijd leek Fernando Alonso vanmiddag genoegen te moeten nemen met de tweede plaats: Kimi Raikkonen was te snel voor de Spanjaard. De McLaren-coureur moest de strijd echter voortijdig staken met technische problemen. En daardoor kon Alonso onbedreigd naar zijn zesde overwinning van het jaar rijden. Bovendien staat hij daardoor nu wat steviger aan kop van het kampioenschap. ,,Het was een fantastisch dag voor me”, concludeert hij dan ook. ,,Ik kende een goede race en de balans van de wagen was bijna de hele race perfect.”

,,We deden geen veranderingen aan de auto tijdens de pitstops, omdat hij goed en competitief was. Tijdens de eerste dertig ronden echter niet snel genoeg om Kimi bij te benen. Hij was ietsje sneller dan wij”, weet de 23-jarige Renault-rijder.

,,Op dat moment dacht ik dan ook dat de tweede positie het maximaal haalbare was, maar toen viel Kimi weer uit met een technisch probleem. Vervolgens werd de race ietwat saai, doordat ik met zo’n enorm gat aan kop reed”, aldus Alonso, die in de 41e ronde bijna dertig seconden voor Michael Schumacher reed.

Hoewel hij nu een voorsprong van 36 punten heeft op Raikkonen, denkt Alonso niet dat het een makkie wordt om de titel in de wacht te slepen. ,,De McLaren was het hele weekend dominant. In de race zaten we er weliswaar wat dichterbij, maar voor de komende races moeten we onze wagen wel verbeteren. McLaren is sneller dan wij.” Om te eindigen: ,,Maar de race duurt zeventig ronden, geen dertig. En wij kunnen ze uitrijden.”

PPB