Als het aan Fernando Alonso ligt, rijdt hij in de F1 alleen nog maar voor Ferrari. De Spanjaard heeft een contract tot en met 2016 en daarna ziet hij zichzelf niet op 36-jarige leeftijd de overstap maken naar een ander team.

“Het contract tot en met 2016 dien ik gewoon uit. Het is nu alleen nog wel te vroeg om te zeggen wat tegen die tijd mijn gevoelens zijn en hoe het met mijn motivatie zit”, zegt de leider in het kampioenschap. “Als ik nog steeds hongerig en gemotiveerd ben ga ik graag door met racen. Als dat zo is wil ik dat alleen voor Ferrari doen.”

“Mocht het dan echter zo zijn dat ik voel dat het welletjes is en een ander leven wil, dan maak ik dat ook in dat jaar bekend. Ik race nu al jaren. Het is een veeleisend leven. Op een gegeven moment is het tijd om te stoppen. We zien wel wanneer dat zo is.”

Alonso had zondag geluk dat hij ongedeerd kon uitstappen na de startcrash. De Lotus van zijn oude teamgenoot, Romain Grosjean, vloog maar rakelings langs zijn helm. De tweevoudig wereldkampioen verwijt de Fransman echter niets.

“Romain en ik schieten goed met elkaar op. Bij Renault waren we teamgenoten en na het incident heeft hij mij een smsje gestuurd. Hij schatte de afstand en problemen verkeerd in. Het was een combinatie van factoren en hij had spijt van het ongeluk.”

“Ik antwoordde dat ik geen problemen met hem had. We zien elkaar weer in Singapore. Prima. Mijn motor is onbeschadigd. Die is nu dus verser dan die van de rest. Niet dat we daarmee een enorm voordeel hebben, maar het is wel fijner rijden.”