*

Alonso: ‘Wil McLaren eerst de tijd geven voor ikzelf beslis’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Alonso: ‘Wil McLaren eerst de tijd geven voor ikzelf beslis’
Sutton Images

Fernando Alonso wil McLaren de tijd geven om haar toekomstplannen op orde te krijgen, alvorens zelf over zijn eigen toekomst bij het team te beslissen.

Het lijkt zeker dat McLaren de – ook door Alonso – zo vermaledijde Honda-motoren voor Renaults inruilt, maar het aanblijven van de Spanjaard zelf is nog niet rond, vertelt hij.

“Ik heb veel opties. Goede opties”, benadrukt Alonso, die zijn toehoorders maant geduld te hebben: “Het is nog een paar weken afwachten”, verklaart de coureur die zegt zijn opties nog af te wegen.

Alonso heeft vooralsnog geen haast.

Wat Alonso wel duidelijk maakt, is dat in de Formule 1 racen zijn “eerste en enige” prioriteit is. “Dus ik beslis sowieso eerst over mijn toekomst in de Formule 1 alvorens naar een andere klasse te kijken.”

“Zoals ik echter al zo vaak heb gezegd: wat ik ook besluit, ik wil kunnen winnen. Ik ga niet – in welke serie dan ook – om tiende en vijftiende plekken knokken.”

Of winnen in 2018 mogelijk is met een McLaren – Renault is natuurlijk maar de vraag, maar zolang de deal niet officieel rond is, wil Alonso daar sowieso niet op vooruitlopen.

“Ik wil McLaren de tijd geven”, zegt Alonso. “We hebben drie lastige jaren achter de rug, maar hebben die wel samen doorgemaakt. Ik wil dus dat ze de tijd hebben beslissingen te nemen voor de toekomst.”

“Ik wil daar loyaal in zijn naar McLaren toe”, beklemtoont hij. “Ik wil geen keuzes maken voordat zij dat hebben gedaan. Ik ben echter happy en relaxed en we zien wel wat er de komende weken gebeurt.”