Fernando Alonso is van plan om de voorsprong in het kampioenschap op Kimi Raikkonen dit weekend in Duitsland verder uit te bouwen. De Spanjaard, die al een gat van 26 punten geslagen heeft, hoopt daarbij geholpen te worden door de nieuwe onderdelen die Renault meebrengt naar Hockenheim. ,,Toch zal het niet makkelijk worden”, weet Alonso. Aan de snelheid die Kimi Raikkonen de afgelopen races tentoonspreidde kon de Renault-coureur niet tippen. De Fin werd echter geteisterd door technische problemen, waardoor Alonso toch simpel kon uitlopen. “Daardoor zal McLaren dit keer misschien wel meer dan ooit gebrand zijn om te winnen. Vooral ook omdat het een thuisrace is.”

“We zullen er echter alles aan doen om op het podium te komen”, vervolgt de kampioenschapsleider. ,,Op het moment is het lastig een voorspelling te doen. Ik weet immers niet hoe de wagen zich gedraagt op het Hockenheim-circuit, omdat ik er nog niet gereden heb. Maar ik denk dat de R25 hier competitief zal zijn.”

De 23-jarige coureur, die dit jaar al vijfmaal zegevierde, vestigt zijn hoop daarbij op het werk van technisch directeur Bob Bell en de zijnen. ,,Dit weekend hebben we de beschikking over een aantal nieuwe onderdelen. En die zouden ons weer wat sneller moeten maken.” Maar ook snel genoeg om McLarens Raikkonen in een probleemloos weekend voor te blijven?

PPB