*

Alonso: ‘Zonder regen was dit niet gelukt’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 augustus 2014 18:34

Alonso: ‘Zonder regen was dit niet gelukt’
Racepictures

Met Fernando Alonso op de vierde plek en Kimi Räikkönen op de achtste heeft Ferrari als geheel haar beste startposities veroverd in vier races tijd, wat Alonso toeschrijft aan het weer.

In Q3 kwam de zon namelijk voorzichtig door en leek het natte Spa-Francorchamps snel op te drogen, maar hoewel de baan wel steeds sneller werd, hield de eerder gevallen regen het asfalt behoorlijk vochtig en de tijden toch nog ruim boven de twee minuten.

“Onder droge omstandigheden waren we hier niet toe in staat geweest, dus het was gunstig voor ons dat de situatie met het weer en op de baan in Q3 zo lastig was”, erkent Alonso in gesprek met de Spaanse pers.

“Het draaide nu in de laatste heat namelijk om het vinden van de grip en ervoor zorgen dat je zo laat mogelijk nog een rondje kon doen en daarin nog wat over had”, zo vertelt Alonso hoe hij het spelletje met succes speelde.

Vanaf de vierde startplaats ziet de Spanjaard kansen, al weet hij dat het niet eenvoudig zal worden die te verzilveren. “Sebastian Vettel staat voor me en ik was in mijn lange runs op vrijdag net zo snel als hij, maar Daniel Ricciardo – die achter me staat – was sneller en de Williamsen vormen ook zeker een gevaar, dus het wordt ongetwijfeld een interessante race.”

Räikkönen
In de andere F14 T moest Räikkönen één seconde en vier plekken toegeven op Alonso, maar aangezien hij in de vorige drie kwalificatie-sessies buiten de toptien eindigde, is hij lang niet ontevreden, zo maakt hij duidelijk aan Turun Sanomat.

“De omstandigheden waren lastig, maar de auto deed het behoorlijk goed. Ik maakte helaas een paar foutjes in mijn laatste rondje en het was lastig om vrij baan te vinden en de banden goed op temperatuur te krijgen. De rondetijd is daardoor zoals ‘ie is, maar ik heb eerder dit weekend niet veel kunnen rijden door technische problemen dus het doet me vooral goed dat de auto prima aanvoelt.”