Oscar Piastri heeft in een bericht op sociale media ontkend dat hij een contract bij Alpine heeft getekend voor het seizoen 2023. Daarmee dreigt een juridische kwestie om Piastri, die al een voorovereenkomst zou hebben bij McLaren.

Alpine maakte dinsdagavond in een persbericht bekend dat Piastri de vervanger van Fernando Alonso wordt voor 2023. Het team gaf daarbij echter geen quotes van de Australische coureurs zelf, wat voor de nodige vraagtekens zorgde. En inderdaad, Piastri ontkent op sociale media dat hij een contract heeft getekend bij Alpine. Bovendien maakt hij meteen duidelijk dat hij dan ook niet voor het team zal rijden.

“Ik begrijp dat Alpine F1 zonder mijn toestemming een persbericht heeft uitgebracht dat ik volgend jaar voor hen rijd”, schrijft Piastri op sociale media. “Dit klopt niet en ik heb geen contract getekend met Alpine voor 2023. Volgend jaar rijd ik niet voor Alpine”, maakt de Formule 2-kampioen meteen duidelijk dat Alpine niet op hem hoeft te rekenen.

Lees ook: Juridische kwestie dreigt om Piastri om mogelijk vertrek naar McLaren

De timing van het persbericht van Alpine was opmerkelijk. Eerder vandaag gaf teambaas Otmar Szafnauer namelijk nog aan dat hij nog niet wist of Piastri voor Alpine zou rijden. Hij zou namelijk met manager Mark Webber al bij McLaren hebben aangeklopt voor het zitje van Daniel Ricciardo, die op zijn beurt dan weer terug zou keren naar Alpine.

De situatie met Piastri doet denken aan de situatie rondom IndyCar-coureur Alex Palou. De kampioen van 2021 zou volgens zijn huidige team Chip Ganassi Racing ook in 2023 voor het team rijden, maar McLaren Racing maakte bekend dat Palou voor hen zou racen. Vervolgens ontkende Palou de berichten van Chip Ganassi Racing stellig. Inmiddels is Palou door zijn team aangeklaagd en lijkt er ook in de kwestie Piastri een juridische kwestie onvermijdelijk.

Szafnauer liet vandaag weten dat Alpine Piastri niet zomaar wil laten gaan nu het zoveel in de veelbelovende coureur heeft geïnvesteerd. Bovendien zou een overstap naar een ander team volgens hem niet kunnen omdat Alpine aan haar verplichtingen heeft voldaan. Zo is Piastri tot reservecoureur benoemd en krijgt hij – als dat nu nog doorgaat – twee vrije trainingen met het team tijdens een Formule 1-weekend. Alpine heeft nog niet gereageerd op het bericht van Piastri.