Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene vindt dat Kimi Räikkönen contractverlenging verdient, maar wil de Fin op het moment nog geen nieuwe deal geven: “Want zo houden we hem scherp.”

“Ik ben erg blij met de coureurs die we hebben, maar dat betekent nog niet dat ik Kimi nu gelijk een nieuw contract ga aanbieden”, benadrukt Arrivabene, die behalve Räikkönen natuurlijk ook Sebastian Vettel nog heeft rondlopen, naar aanleiding van Räikkönens tweede plek in Bahrein.

“Ik heb Kimi herhaaldelijk verteld, in duidelijke bewoordingen, dat het van zijn prestaties afhangt of we met hem verder gaan of niet. Op basis daarvan verdient hij ook zeker een nieuw contract, want hij doet het goed, maar ik vind het nog te vroeg nu al een nieuwe deal te tekenen”, zegt Arrivabene.

Eén van de redenen daar achter is dat de Italiaan denkt dat de onzekerheid omtrent zijn toekomst Räikkönen scherp zal houden. “Kimi is op zijn best als hij onder druk staat. Dit is dus deels een psychologische spelletje om hem te prikkelen en inmiddels is wel bewezen dat het werkt”, glundert Arrivabene.

De teambaas van de Scuderia heeft verder nog ontkend dat er gesprekken gaande zijn met Mercedes-coureur Lewis Hamilton, al is het volgens hem wel zo dat ‘elke coureur voor Ferrari wil rijden, ook de grote kampioenen’.

Los van de psychologische spelletjes die de teambaas met zijn coureur speelt, beklemtoont Arrivabene dat hij er ‘heel blij’ mee is dat het Räikkönen na een rampzalig 2014 een stuk beter vergaat in 2015. “Het doet me goed om te zien dat de oude Kimi weer terug is”, zegt hij over de wereldkampioen van 2007, die door Ferrari naar verluidt simpelweg door het lichten van een optie langer aan het team verbonden kan worden.