Zolang Lewis Hamilton zijn nieuwe deal met Mercedes nog niet heeft ondertekend, blijven geruchten over een transfer naar Ferrari aanhouden, ook al houdt Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene de boot af.

Hamilton en Mercedes zijn er volgens beide partijen al weken zo goed als uit, maar de contractverlenging van de wereldkampioen van 2008 en 2014 is nog altijd niet officieel rond. Vooral in de Britse en Italiaanse pers wordt Hamilton dan ook nog altijd met een overstap naar Ferrari in verband gebracht, maar Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft nu zijn best gedaan die aanhoudende geruchtenstroom wat te temperen.

“Ferrari heeft Hamilton helemaal niet nodig, want we hebben met Sebastian Vettel al een zwaargewicht rondlopen”, stelt de Italiaan in gesprek met het Duitse Bild, waarbij hij ook maar weer eens benadrukt zeer tevreden te zijn over Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen: “Als hij zo doorgaat zoals in de eerste vier races, verlengen we zijn contract gewoon voor 2016”, zegt hij over de Fin, op wie Ferrari een optie voor volgend jaar heeft.

Wat Arrivabene verder nog aangeeft, is dat zelfs als hij Räikkönen zou willen vervangen, hij niet voor iemand als Hamilton zou gaan. “Ik zou dan liever een jonger talent strikken om naast Sebastian te rijden”, zo geeft hij te verstaan.

Bottas
Met die laatste opmerking gooit Arrivabene olie op het vuur wat betreft de eveneens rondzingende geruchten dat de Scuderia een oogje zou hebben op Räikkönens landgenoot Valtteri Bottas, die momenteel voor Williams racet.

Volgens sommige media heeft Bottas zelfs al een voorcontract met Ferrari getekend voor 2016 of 2017, al werd dat enigszins ontkracht in de Finse media. Daarin werd gemeld dat Williams in ieder geval voor 2016 nog een optie op Bottas heeft en hij dus voor volgend jaar geen voorcontract met een andere renstal mag ondertekenen.

Arrivabene wil ondertussen niet inhoudelijk reageren op dit soort speculatie. “Ik heb toen ik bij Ferrari kwam beloofd nooit tegen de pers te liegen, dus als reactie op deze vraag kan ik nu alleen maar zeggen dat deze te vroeg komt om er een precies antwoord op te geven”, zo reageert Arrivabene – wellicht veelzeggend – op de vraag van Bild of het klopt dat Bottas een voorcontract heeft getekend om voor Ferrari te racen.