Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft genoeg van alle geruchten omtrent de toekomst van Kimi Räikkönen. Volgens de Italiaan is het niet prettig voor de Finse coureur.

Räikkönens contract met Ferrari loopt eind dit jaar af, maar de Scuderia heeft in haar overeenkomst met de wereldkampioen van 2007 een optie staan die haar de mogelijkheid geeft ook in 2016 weer van zijn diensten gebruik te maken. Of het deze optie opneemt, weet de Ferrari-top echter nog niet.

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft daarbij steevast benadrukt dat Räikkönen zijn toekomst zelf in de hand heeft. Presteert hij goed, dan gaat de Italiaanse renstal met hem verder. Aangezien Räikkönen een paar mindere raceweekends heeft gehad, wordt er volop over zijn toekomst gespeculeerd.

Volgens Arrivabene zou het echter beter voor Räikkönen zijn als er minder over zijn positie binnen Ferrari gespeculeerd zou worden: “Sinds de race in Bahrein, in april, heeft iedereen het er over, maar denk eens aan Kimi”, oppert hij.

“Denk je dat het fijn en goed voor je humeur is om telkens geruchten over je toekomst te horen en er naar gevraagd te worden, terwijl je daarna in de auto moet stappen en driehonderd kilometer per uur moet rijden? Nee”, zo beantwoordt Arrivabene zijn eigen vraag.

“Ik wil dan ook dat Kimi kalm blijft en gewoon zijn werk kan blijven doen”, benadrukt Arrivabene, die herhaalt sowieso eerst met Kimi te spreken zodra Ferrari een beslissing heeft genomen en het er verder voorlopig niet over wil hebben: “Want ik heb duidelijk aangegeven hoe de zaken ervoor staan.”

“Er zijn nog tien races te gaan en Kimi weet wat wat hem daarin te doen staat. Zo simpel is het en ik wil er verder niks meer over zeggen”, besluit de teambaas van de formatie die aan Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo zou denken als eventuele vervanger van Räikkönen.