De Formule 1-wereld moet er rekening mee houden in 2015 een herboren Kimi Räikkönen te zien. Dat stelt Maurizio Arrivabene, Räikkönens teambaas bij Ferrari.

2014 was een rampjaar voor Ferrari, maar vooral ook voor Räikkönen. De Fin kon totaal niet met de – sowieso weinig competitieve – F14 T-bolide overweg, werd gedeklasseerd door teamgenoot Fernando Alonso en eindigde met slechts 55 punten gedeeld als elfde in het WK.

Nadat Räikkönen in de twee jaar daarvoor in dienst van Lotus juist had laten zien het racen nog lang niet verleerd te zijn, werd er in 2014 toch weer openlijk aan zijn motivatie, capaciteiten en toekomst getwijfeld, maar Ferrari houdt vertrouwen in The Iceman en dat zal volgens Arrivabene niet beschaamd worden: “Ik ben er zeker van dat we in 2015 de echte Kimi zullen zien”, verklaart hij tegenover Autosport.

“Kimi zal ons allemaal tonen waartoe hij in staat is”, verwacht de teambaas van de Scuderia, die terugkomend op 2014 weet waar het verkeerd zat: “Hij had gewoon heel veel problemen. De auto was totaal niet naar zijn wens. Hij had vooral moeite met de voorzijde, bij het insturen.”

“Voor 2015 hebben we echter een auto die bij Kimi’s rijstijl past, zoals we al hebben gezien. Kimi zit daarnaast een stuk beter in zijn vel. Hij loopt lachend rond, al is dat soms vreemd om te zien”, grapt Arrivabene. “Ik dacht eerst zelfs dat hij ziek was, maar nee. Kimi voelt zich gewoon weer goed.”

“Het is puur enthousiasme. Kimi is tot op het bot gemotiveerd en kan het goed vinden met zijn teamgenoot Sebastian Vettel”, vertelt Arrivabene, die nog wel een leuke Kimi-anekdote heeft: “Hij lag ineens in de garage op de grond om iets aan zijn auto aan te passen. Ik vroeg hem wat hij aan het doen was, en hij reageerde dat hij voor monteur aan het spelen was. Dat past perfect bij de huidige sfeer in het team, waarbij ook Kimi – tot de verrassing van zijn monteurs – soms erg praatgraag is.”