Sebastian Vettel wordt niet alleen door liefkozende fans en de Duitse pers vaak voor ‘baby Schumi’ aangezien, volgens zijn teambaas bij Ferrari is Vettel soms ‘net een kopie van Michael Schumacher’.

Dat zegt Ferrari’s teambaas, Maurizio Arrivabene, in gesprek met de Italiaanse journalist Leo Turrini voor een artikel op diens blog. “Ik was er al bij toen Michael voor Ferrari racete. Ik heb dat tijdperk van dichtbij mogen meemaken en ik moet bekennen dat er momenten zijn waarop ik – tot mijn verbazing en vreugde – merk dat Sebastian soms net een kopie is van Michael.”

“Sommige dingen die hij doet en maniertjes die hij heeft, zijn echt exact hetzelfde. Voor wie ze allebei heeft meegemaakt, zijn de overeenkomsten echt heel opmerkelijk, waarbij we er uiteraard ook allemaal op hopen dat de resultaten die we met Sebastian gaan bereiken ook vergelijkbaar zullen zijn aan de successen die we met Michael hebben behaald.”

Michael Schumacher, die in 1996 als tweevoudig wereldkampioen naar Ferrari kwam, werd van 2000 tot en met 2004 vijf keer op een rij voor de Scuderia. Hij reed tot en met 2006 voor de Italiaanse formatie en won in totaal 72 Grands Prix voor het team, waarbij de Duitser zijn periode bij Ferrari eind 2006 afsloot als de vice-kampioen van dat jaar.

Schumacher staat in de boeken als de recordkampioen van de Formule 1, met in totaal dus zeven wereldtitels en een recordaantal van 91 zeges. In de van Red Bull overgekomen Vettel heeft Ferrari statistisch gezien een goede opvolger: de 27-jarige landgenoot van Schumacher heeft na zeven en een half seizoen in de Formule 1 al vier wereldtitels en 39 overwinningen achter zijn naam staan.