Sebastian Vettel speelt niet alleen door zijn snelheid en resultaten een belangrijke rol bij de wederopstanding van Ferrari, maar ook door zijn rol en houding achter de schermen.

Dat vertelt Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene aan Motorsport.com. “De sfeer binnen het team is fantastisch”, meldt de Italiaan, die aangeeft dat Vettel daar ‘door zijn enthousiasme’ een belangrijke bijdrage aan levert. “Hij heeft me verder ook al vaak geholpen de neuzen dezelfde kant op te krijgen en de rust te bewaren, terwijl hij daarnaast ook goed samenwerkt met zijn teamgenoot, wat ik nog wel het belangrijkste vindt”, vervolgt hij.

Arrivabene, die er nooit omheen heeft gedraaid dat de goede relatie tussen Vettel en teamgenoot Kimi Räikkönen één van de redenen was om laatstgenoemde contractverlenging te geven, stelt verder dat ‘Räikkönen en Vettel helpen het team te stabiliseren’. “En Sebastian speelt daar echt een grote rol in.”

“Je zag het bijvoorbeeld ook na de race in Italië”, wijst de Ferrari-topman aan. “Sebastian heeft altijd een lach op zijn gezicht en is zeer positief ingesteld, wat mij ook weer wat milder maakt als ik iets te klagen heb”, besluit de teambaas van de Scuderia.