Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene wil lessen trekken uit de voor zijn renstal dramatisch verlopen Grand Prix van Mexico. Beide bolides van de Scuderia crashten uit de race.

“Dit is een goede les voor ons”, vindt Arrivabene. “Op sommige momenten stegen we dit jaar tot grote hoogte. Nu raakten we hard de bodem. Het helpt ons om onszelf alvast te harden voor volgend seizoen.”

Kimi Räikkönen was de eerste coureur die in Mexico-Stad met een beschadigde Ferrari langs de kant kwam te staan. Hij botste met landgenoot Valtteri Bottas. Sebastian Vettel had op dat moment al twee spins en een lekke band achter de kiezen. Door een stuurfout crashte de Duitser even later ook uit de race.

Raceongeluk

Arrivabene verwijt zijn rijdersduo evenwel niets. “Ik wil zowel Kimi als Sebastian nergens de schuld van geven”, aldus de flamboyante Italiaan. “Wij zijn niemand een excuus verschuldigd, en zij ook niet. We zijn een team. Kimi crash was een raceongeluk. Het gebeurde in Rusland, het gebeurde hier weer. Zo is de Formule 1.”

Ferrari viel in Mexico voor het eerst sinds 2006 met beide auto’s uit. Toch vindt Arrivabene dat er ook dingen goed gingen. “Ons tempo in de race was heel erg goed”, zegt hij. “We zaten in over het weer, want regen was een probleem voor ons geweest. Maar ik was zeer tevreden met onze snelheid.”