Ook al loopt het seizoen zeker niet zoals verwacht voor Aston Martin, is teambaas Mike Krack onder de indruk van de houding van Sebastian Vettel en Lance Stroll. Ze verdienen allebei een ‘petje af’ volgens Krack omdat zij ‘zeer constructief’ zijn en niet gefrustreerd raken.

Aston Martin had gehoopt dit seizoen wat meer naar voren te staan, maar heeft na elf races enkel Williams achter zich staan in de tussenstand. Sebastian Vettel en Lance Stroll wisten slechts achttien punten bij elkaar te sprokkelen, ondanks een groot updatepakket dat het team meenam naar Barcelona, waar de B-spec van de Aston Martin nog gekscherend de ‘groene Red Bull’ werd genoemd.

Die naam doet de AMR22 weinig eer aan met de behaalde resultaten. In Oostenrijk kwam Aston Martin amper in beeld en kwamen Vettel – na een incident met Pierre Gasly – en Stroll op grote achterstand over de streep.

Lees ook: Vettel boos op collega’s: ‘Kan ik een race zonder deze clowns hebben?’

Het is dus een frustrerende situatie voor de twee coureurs, maar die gedragen zich volgens teambaas Mike Krack behoorlijk goed in deze situatie. “Tegen beide coureurs moeten we echt zeggen: ‘Petje af’, hoe ze met de situatie omgaan en hoe constructief ze blijven samenwerken”, wordt Krack geciteerd door Motorsport-Total.com. “Ze gebruiken echt nooit slechte woorden. We proberen er gewoon samen uit te komen en ze geven ons heel goede feedback.”

Dat zorgt voor de nodige verbazing bij Krack, die weet dat het ‘heel makkelijk voor hen is om gefrustreerd te zijn’. “Maar dat gebeurt niet”, merkt de teambaas op. “Zowel Lance als Sebastian is zeer constructief in alle vergaderingen en het ontbreekt hen niet aan drive en motivatie.”

Krack weet dat zijn team de nodige vooruitgang moet boeken om van die negende plek bij de constructeurs af te komen. “Zoals we weten, hadden we niet bepaald een opwindende start van het seizoen, maar daarna waren sommige circuits geschikt voor ons omdat ze pasten bij de karakteristieken van de auto”, legt Krack uit. “Maar de laatste twee races hebben ons weer laten zien waar we eigenlijk staan. Onze prestaties zijn gewoon niet goed genoeg, dat zagen we in Silverstone en Spielberg. We moeten ons daar uit werken”, besluit de Duitser.