Aston Martin overweegt om vanaf 2021 als motorleverancier toe te treden tot de Formule 1. Daarvoor moeten echter wel de voorwaarden juist zijn, stelt Aston Martin-CEO Andy Palmer.

Aston Martin is momenteel als sponsor aan het Red Bull-team verbonden en is in die hoedanigheid geen vreemde in de wereld die Formule 1 heet. Maar het Britse merk wil wellicht meer, en wel vanaf 2021, als de motorreglementen op de schop gaan. ‘Als de voorwaarden goed zijn…’, aldus Palmer in gesprek met Autosport, ‘…is er geen excuus om de mogelijkheden niet nader te onderzoeken’.

Die voorwaarden zijn voor Aston Martin onder andere dat de hoeveelheid mankrachten en geld dat er in gestoken moet worden, beperkt blijft: “We maken als onderneming sinds kort pas winst, en hebben nu eenmaal niet de driehonderdvijftig à vierhonderdmiljoen euro om uit te geven aan een Formule 1-project.”

Wat zijn dan de overwegingen om in welke vorm dan wel mee te doen aan de Formule 1? “Ferrari”, luidt Palmer’s antwoord. “Ferrari is onze grootste concurrent, dus het ligt voor de hand ze op het circuit uit te dagen.”

Een samenwerking met Cosworth ligt ogenschijnlijk voor de hand, aangezien Aston Martin met hen al de handen ineen heeft geslagen voor de ontwikkeling van Aston’s nieuwst hypercar, de Valkyrie. Toch is één en één niet per definitie twee, aldus Palmer: “Dat is inderdaad geen vreemde gedachte, maar dat betekent niet dat we mogelijke partners als Ricardo en Ilmor, beiden aanwezig bij recente gesprekken over de toekomst van F1-motoreren, niet overwegen.”

“We luisteren graag naar wat iedereen te bieden, en op dit moment zijn er dan ook nog geen knopen doorgehakt. We hopen in september wat meer duidelijkheid te krijgen over de te varen koers in de Formule 1, waarna we goed onderbouwde keuzes kunnen maken”, vervolgt Palmer, die tot slot beklemtoont eigenlijk niet enkel als sponsor in de Formule 1 actief te willen zijn: “We willen wat meer op eigen benen staan. Hoe meer, hoe beter.”

Foto: De merknaam Aston Martin prijkt nu al als sponsor op de Red Bull-bolides.