Onlangs staken geruchten de kop op rondom een geplande entree van Audi in de Formule 1, met een fabrieksteam of als motorleverancier. Audi-president Wolfgang Ullrich laat nu weten dat er van die geruchten niets waar is.

Volgens de speculaties zou Audi het gevoel hebben dat er in het World Endurance Championship (WEC) en de DTM, waar het merk nu actief is, weinig meer te halen valt. De nieuwe hybride aandrijvingstechnologie in de Formule 1 zou daarentegen juist heel interessant zijn voor de Duiters. Daarom zou Audi van plan zijn het huidige raceprogramma op te schorten, en vanaf 2016 de koningsklasse in te stappen.

Tegenover Autosport neemt Ullrich die geruchten de wind uit de zeilen: “Audi heeft een raceprogramma dat gericht is op het WEC en de DTM, en in die klassen zijn we op dit moment bezig aan de auto’s voor volgend jaar. Daarnaast hebben we geen programma’s lopen.” Dat hoeven we in de nabije toekomst ook niet te verwachten, voegt Ullrich daaraan toe. “De nieuwe hybride technologie in de Formule 1 maakt een entree van Audi niet waarschijnlijker dan eerst.” Ook voor wat betreft de lange termijn liggen er nog geen plannen op tafel, zegt Ullrich.

Ook het aantrekken van voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali door Audi, wijst volgens Ullrich nergens op. “Domenicale komt inderdaad bij Audi werken, maar we hebben nog niet gezegd in wat voor functie. Nee, het zal in elk geval niet in de racerij zijn.” Nog wildere verhalen, waarin Fernando Alonso een sabbatical op zou nemen om in 2016 achter het stuur van een Audi terug te keren, zijn al helemaal uit de lucht gegrepen. “Alonso was dit jaar te gast in onze pits in Le Mans, en dat is het. Er is geen contact.”