Mercedes maakt de dienst uit in Sotsji, waar Nico Rosberg morgen voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton van poleposition zal vertrekken. Voor Rosberg verliep de kwalificatie goed, voor Hamilton wat minder.

“Ik ben heel blij”, zegt Rosberg na het behalen van zijn tweede poleposition op rij. Volgens de Duitser was het geen eenvoudige sessie, vanwege het gebrek aan trainingstijd eerder in het raceweekend. “Desondanks ging het goed”, vertelt hij, waarbij hij naar de balans van zijn auto wijst als belangrijke reden: “De balans was goed, dus ik ben mijn engineers dankbaar”, benadrukt Rosberg.

“Het was wat gokken met de set-up, maar de auto voelde goed aan en ik heb wat lekkere rondjes kunnen rijden”, meldt de coureur wiens teamgenoot met een minder prettig gevoel terugblikt op de kwalificatie: “Ik was niet helemaal happy met de balans”, erkent Hamilton, die verder moet toegeven dat hij een foutje maakte tijdens zijn tweede vliegende rondje in Q3. “Dat is ook waarom ik dat niet heb afgemaakt.”

Waar Hamilton echter vertrouwen uit put, is dat ‘dit geen slechte race is om vanaf de tweede plek te beginnen’. Hamilton ondervond dat vorig jaar aan den lijve. Hij vertrok toen van pole, maar werd bij de start verschalkt door de van P2 van start gegane Rosberg. Diezelfde Rosberg kon echter niet lang genieten van zijn inhaalactie, want doordat hij zich bij bocht twee verremde, kwam Hamilton er gelijk weer langs.

Als polesitter van dit jaar is Rosberg dus echter gewaarschuwd. Gevraagd of hij al over de start heeft nagedacht, antwoordt hij van niet. “Nog niet althans. Ik buig me er vanavond en morgenochtend wel over.”

Mercedes kan dit weekend het constructeurskampioenschap in de wacht slepen en het zou erg mooi zijn als dit ook gebeurt, weet Rosberg. Hijzelf heeft echter ook nog een ander doel: “Ik wil in het WK inlopen op Lewis”, verkondigt de nummer twee uit de tussenstand, wiens achterstand op Hamilton 48 punten bedraagt en voor wie de tijd met nog maar vijf races te gaan begint te dringen.