Indycar-kampioen Tony Kanaan mag later dit seizoen een Formule 1-bolide van het BAR-team uitproberen. Dit heeft de sportief directeur van de renstal, Gil de Ferran, verteld in Indianapolis. Kanaan veroverde dit jaar de pole-position voor de Indy 500 en heeft altijd al eens een keer achter het stuur van een F1-auto willen kruipen.
,,Het is definitief, later dit jaar zal Tony een BAR testen", meldt De Ferran. ,,Vorig jaar hadden veel mensen het er al over toen ik het kampioenschap won. Een datum hebben we nog niet geprikt, maar waarschijnlijk zal het ergens aan het einde van het seizoen worden", aldus Kanaan. ,,Ik ga mijn best doen en heb er veel zin in."

Of de Braziliaan een kandidaat is voor een BAR-cockpit in 2006 is niet bekend. Waarschijnlijk moet het team op z’n minst naar één nieuwe coureur op zoek, het is immers aannemelijk dat Jenson Button het team zal verlaten. ,,Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren als het goed gaat. Ze moeten dan maar contact zoeken met Michael Andretti, mijn teambaas", besluit de coureur.