Rubens Barrichello wil volgend seizoen wereldkampioen worden. “Dat meen ik serieus, ik denk dat het mogelijk is.”

De 39-jarige Barrichello maakt een beroerd seizoen mee. Vier punten heeft hij, en het ziet er niet naar uit dat er dit jaar nog veel te redden valt. “Wat moet ik doen?”, zegt Barrichello in gesprek met Formule 1. “Ik kan moeilijk zeggen: verdomme, ik geef het op. Klagen helpt nu ook niet meer. Het team weet ook wel dat de auto beroerd is zonder dat ik daar steeds weer over begin.”

Daarom heeft Barrichello zijn vizier gericht op 2012. In dat jaar hoopt de routinier zijn twintigste Formule 1-seizoen te beginnen. De lat ligt hoog. “Ik wil volgend jaar wereldkampioen worden”, zegt hij. “Mensen verklaren me mischien voor gek, maar kijk wat er in 2009 gebeurde met Brawn GP. Niemand gaf een cent voor dat team.”

Voorlopig moet Barrichello eerst nog maar eens zien of hij er wel bij is in 2012. Aan het eind van dit seizoen loopt zijn contract af en hoewel Williams heeft aangegeven graag door te willen met Barrichello, zijn er kandidaten met een sponsorbudget die op het plekje van de Braziliaan azen. Een van hen is de Nederlander Giedo van der Garde.

Het volledige interview met Rubens Barrichello lees je in Formule 1 nummer 13.