Rubens Barrichello verkeert nog altijd in afwachting of zijn Formule 1-loopbaan een vervolg gaat krijgen. De Braziliaan heeft zijn zinnen gezet op een langer verblijf bij Williams, en denkt ondanks het lange wachten een goede kans te maken op het zitje.

 

De 39-jarige Barrichello heeft er negentien jaar in de Formule 1 opzitten en hoopt in 2012 zijn twintigste seizoen in de koningsklasse te kunnen afwerken. Zolang hij geen telefoontje krijg van Williams met uitsluitsel, wacht hij echter nog in spanning af.

 

“Het duurt langer dan ik zou willen, maar ik bekijk het van de positieve kant”, vertelt hij in The Flying Lap, de podcast van Formule 1-journalist Peter Windsor. “Ik ga er van uit dat het wel goed komt. In mijn gedachten is de zaak al beklonken, ook al is dat nog niet daadwerkelijk het geval.”

 

“Ik vecht voor mijn plekje bij Williams en heb het gevoel dat ik een goede kans maar er volgend jaar weer te rijden”, vervolgt de coureur die erkent dat er andere gegadigden zijn: “Er zijn twee andere coureurs die kans maken op het zitje”, verwijst hij zonder namen te noemen zeer waarschijnlijk naar zijn landgenoot Bruno Senna en de voormalige Force India-rijder Adrian Sutil.

 

Wat Barrichello naar eigen zeggen een goede uitgangspositie geeft, zijn zijn ervaring en drive. “Ik denk dat de combinatie tussen ervaring en motivatie die ik kan bieden, verder nergens te vinden is. Mijn leeftijd heeft mijn enthousiasme bovendien niet doen afnemen en ik streef er nog altijd naar altijd zo hard mogelijk te rijden. Ik hoop dus dat ik er volgend seizoen weer bij ben.”

 

De situatie waarin hij zich nu bevindt, is niet geheel nieuw voor Barrichello. “In de winter van 2008 en 2009 zat ik in eenzelfde positie, nadat Honda de stekker uit haar Formule 1-project trok en het heel lang onzeker bleef of Brawn GP wel van de grond zou komen.”

 

“Destijds duurde het nog langer voordat er een beslissing volgde. Ik werd pas half februari gebeld met het verlossende woord, maar had vervolgens een geweldige auto tot mijn beschikking en het werd een mooi jaar. Ik hoop dan ook dat het nu hetzelfde uitpakt als toen, dat zou echt heel fijn zijn.”