Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Daar kan Williams dit seizoen over meepraten. Toch vestigt Rubens Barrichello zijn hoop op de goede prestaties van het team in de voorgaande Grands Prix van Singapore.

Tijdens de eerste Grand Prix van Singapore in 2008 behaalde Nico Rosberg namens Williams het podium. Een jaar later veroverde hij de derde startpositie, maar viel hij net buiten de punten door een doorrijstraf op een ongelukkig moment. Teamgenoot Kazuki Nakajimi pakte wel een paar puntjes. Vorig jaar eindigden beide Williams-coureurs, Barrichello en Nico Hülkenberg, in de toptien.

“Williams heeft het altijd goed gedaan in Singapore en ik hoop dat het nu niet anders zal zijn”, zegt Barrichello. Toch valt het te bezien of de renstal de goede reeks inderdaad kan voortzetten. Dit seizoen werden pas vijf punten bijeen gesprokkeld, waarvan Barrichello er vier voor zijn rekening nam.

Singapore valt echter niet te vergelijken met andere circuits, stelt technisch directeur Sam Michael. “Het heeft alle uitdagingen van een stratencircuit, met als toevoeging dat er in de avonduren wordt gereden”, zegt hij. “Er zijn ook meer hobbels en kerbs dan normaal en er wordt maximale downforce vereist.”

Barrichello houdt ervan. “De nachtrace is een groot succes”, stelt de Braziliaan. “Ik heb geen favoriete bocht, ze zijn allemaal uitdagend. Het is belangrijk voorzichtig met de banden om te springen, want het is een lange ronde en de laatste, snelle bocht is bepalend voor de snelheid op het rechte stuk.”