De 39-jarige Rubens Barrichello vindt dat hij zondag met zijn inhaalrace van plaats 24 naar twaalf heeft bewezen dat hij niet te oud is en nog altijd als een jongeling kan racen, en hoopt dat zijn werkgever Williams dat ook heeft opgemerkt.

Barrichello’s plekje bij Williams is onzeker nu er geruchten de ronde doen dat Kimi Räikkönen mogelijk naar het team komt, terwijl ook Adrian Sutil en Valtteri Bottas met een stoeltje bij de renstal uit Grove in verband worden gebracht.

Barrichello, die al negentien jaar Formule 1 rijdt, wil graag de twintig halen en hoopt dat bij Williams te doen. Hij vecht dan ook om zijn toekomst bij het team en hoopt dat de beleidsbepalers daarvan acht hebben genomen van zijn prestatie van zondag: “Ik denk namelijk dat ik heb laten zien dat ik achter het stuur nog gewoon een jonge vent ben”, zegt hij tegen Autosport.

“Gezien het feit dat ik voor zondag maar dertig hele ronden had gereden tijdens het weekend en de afstelling van de auto niet perfect was, denk ik dat ik een goede race heb gereden”, vervolgt de coureur die de wedstrijd door een technisch defect in de kwalificatie als laatste moest aanvangen, maar aan het eind van de rit dus als twaalfde over de streep kwam.

“Ik heb me echt door het veld heen gevochten en een aantal mooie inhaalacties gemaakt”, vertelt Barrichello over zijn race. “In sommige opzichten was mijn race dus fantastisch en ik denk bovendien dat ik er – gezien de auto waar we over beschikken – het maximale uit heb gehaald.”