Rubens Barrichello wil er zelf nog niet aan denken, maar de Grand Prix van Brazilië zou wel eens zijn afscheidsrace kunnen zijn. De Braziliaan hoopt vooral nog wat plezier te kunnen halen uit de slotrace van een teleurstellend seizoen.

Barrichello heeft nog geen contract voor 2012 en Williams heeft onder meer Kimi Räikkönen en Adrian Sutil op het oog om het team te komen versterken. Toch is Barrichello er heilig van overtuigd volgend jaar weer aan de start te staan in de Formule 1. Hij weigert dan ook de seizoensafsluiter te beschouwen als zijn mogelijk laatste Grand Prix.

“Dit is de beste week en de beste race van het jaar voor mij”, vertelt Barrichello. “Het gaat altijd veel te snel voorbij, maar ik probeer van ieder moment te genieten. Ik streef naar een positief einde van het seizoen met een puntenfinish.”

“Interlagos is een prachtig en interessant circuit”, vervolgt Barrichello. “Een deel is heel bochtig, maar er is ook een erg lang recht stuk, dus je hebt topsnelheid nodig om niet terug te vallen. Inhalen is hier nooit een probleem geweest, dus dat zal ook dit jaar niet het geval zijn.”

Voor Pastor Maldonado is de Braziliaanse Grand Prix ook een beetje een thuisrace. “Het is de dichtstbijzijnde ten opzichte van mijn thuisland”, aldus de Venezolaan. “Dus ik hoop dat er veel fans uit Venezuela me komen steunen.”

“Ik heb nog nooit in Brazilië gereden, maar heb het land wel eens bezocht en vond het geweldig”, voegt Maldonado toe. “Het circuit ziet er ook mooi uit en ik denk dat ik het er goed naar mijn zin ga hebben.”