Rubens Barrichello neemt geen gas terug voor zijn beroemde teamgenoot uit Duitsland. Andermaal zegt hij niet langer tweede viool te zullen spelen. De Braziliaan rukt zich definitief los uit het keurslijf dat Scuderia Ferrari heet.


De twee teamgenoten botsten in de Grand Prix van Amerika bijna met elkaar toen Michael Schumacher de pit verliet en zich voor zijn Braziliaanse teamgenoot drong in de strijd om de eerste plaats. Barrichello staakte naar eigen zeggen pas het gevecht om de overwinning toen hem via de radio kenbaar werd gemaakt dat beide coureurs minder toeren moesten gaan draaien. Ook in Monaco kwam het tot een duel tussen beide rijders, waarbij Schumacher in de laatste ronde in de chicane Barrichello van de zevende plek verdrong. Hetgeen de laatste tot de uitspraak bracht dat hij zich voortaan niet meer in zal houden tegenover zijn Duitse teamgenoot.

De Braziliaan zegt voldoende kansen te zien dit jaar vrijelijk te vechten met Schumacher: ,,Weet je, het is een kleine Braziliaan tegen de rest van de wereld, het zal een heel groot gevecht worden.’’ De vice-wereldkampioen van 2002 en 2004 zegt, na de goede resultaten in Canada en Amerika, te verwachten dat Ferrari het de komende Grand Prix’ goed zal doen: ,,Ook met een volledig deelnemers zouden we goed uit de verf zijn gekomen op Indianapolis. Maar we moeten wel meer races gaan winnen.’’

Michael Schumacher staat momenteel derde in de WK-tussenstand met 34 punten, Rubens Barrichello staat vierde met 29.