Rubens Barrichello noemt Silverstone een van zijn favoriete circuits, maar denkt dat Williams een moeilijk weekend te wachten staat op de thuisbaan van het team.

“De vorige race hebben we niet gereden met ons gewijzigde uitlaatsysteem”, zegt Barrichello. “Achteraf gezien hadden we dat beter wel kunnen doen. Op Silverstone gaan we er meer mee testen. Het is belangrijk om nieuwe onderdelen op de auto te krijgen en deze direct goed te laten werken om onze prestaties te verbeteren.”

Ook Silverstone heeft enkele veranderingen ondergaan. Dit jaar wordt onder meer een geheel nieuw pitcomplex in gebruik genomen. “De coureurs weten hoe alle bochten heten, maar over de auto gebruiken we meestal nummers in plaats van namen”, vertelt Barrichello.

“Aangezien start/finish is verplaatst, moeten we onthouden dat Abbey nu niet bocht elf maar bocht één is. Maar dat zal vast geen probleem zijn. Silverstone heeft geweldig werk geleverd en het blijft een van mijn favoriete circuits.”

Teamgenoot Pastor Maldonado heeft eveneens goede herinneringen aan het Britse circuit, waaronder GP2-zeges in 2009 en 2010. “Het heeft veel historie, het is snel en het nieuwe deel is een goede aanvulling”, zegt de Venezolaan. “Sinds mijn eerste bezoek in 2007 heb ik er altijd graag gereden. Mijn favoriete bocht is Becketts.”