Williams beschikt niet over een uitgesproken leider. Dat is volgens Rubens Barrichello de grootste makke van de Britse renstal.

 

Williams maakte vorige week bekend dat technisch directeur Sam Michael aan het eind van het seizoen het team zal verlaten en stelde Mike Coughlan aan als zijn beoogde opvolger. Barrichello staat positief tegenover de veranderingen, maar stelt dat er meer nodig zal zijn om het team er weer bovenop te helpen.

“We missen nog altijd iets”, zegt de Braziliaan tegen Autosport. “We hebben een echte leider nodig. Op dit moment is het net alsof we er te veel en niet genoeg hebben. Veel mensen bemoeien zich er mee, maar het gaat erom dat iedereen zich richt op waar zij zelf mee bezig zijn.”

Barrichello is van plan zijn eigen netwerk aan te spreken om versterkingen te zoeken voor Williams. “Ik draai al lang mee, dus ik ken aardig wat mensen. Ik zal zeker eens rondbellen. We hebben genoeg knappe koppen aan boord, maar het ontbreekt soms aan overzicht.”

Volgens Barrichello kan alles nog goed komen. “Ik ben misschien wel de meest positieve man in de paddock. Ik zal altijd blijven dromen van verandering. We moeten er met zijn allen hard aan trekken. Dan kunnen we ons verbeteren en dat hebben we nodig. Het is te gemakkelijk om Williams af te schrijven.”