Rubens Barrichello verwacht niet dat Williams grote stappen kan maken na de voor het team slecht verlopen start van het seizoen.

De Britse voormalige toprenstal staat momenteel in de WK-stand voor constructeurs pas op de zevende plaats met zes punten. “We weten hoe we bepaalde problemen moeten oplossen”, vertelt Barrichello aan Autosport. “Ik denk echter niet dat we opeens een seconde gaan vinden, maar er wordt hard gewerkt om de auto beter te maken.”

Barrichello heeft wel een duidelijk doel voor ogen. “Wat mij betreft moeten we zorgen dat we ons binnen de top zes kunnen kwalificeren. De wedstrijd is een ander verhaal. Je hebt betrouwbaarheid nodig, andere dingen dan tijdens de kwalificatie. Om de top zes op de startgrid te halen moeten we een halve seconde vinden in de auto.”

De ervaren Braziliaan is blij dat het team luistert naar zijn suggesties en erkent dat beide partijen niet tevreden zijn met de resultaten na vier races. “Ze vertrouwen echt op mijn adviezen en aanmerkingen en daar voel ik me prima bij”, aldus Barrichello. “Ik kan gerust zeggen dat ik niet gelukkig ben met de resultaten, want het team is ook niet tevreden.”