Luca di Montezemolo is niet geheel tevreden over de prestaties van Felipe Massa afgelopen seizoen. “Tijdens sommige races reed niet Felipe, maar zijn broer.”

Terwijl teamgenoot Fernando Alonso tot het laatste moment streed om de wereldtitel, was de rol van Massa al snel uitgespeeld. Daarom moest hij van de teamleiding in Duitsland – toen hij eindelijk eens op kop reed – plaatsmaken voor de Spanjaard.

De Braziliaan slaagde er niet in te zegevieren, terwijl Alonso vijf Grands Prix winnend afsloot. Het verschil tussen de twee bedroeg in het eindklassement uiteindelijk 108 punten. De mindere prestaties van Massa zijn ook grote baas Di Montezemolo niet ontgaan.

“Er was een moment in het seizoen dat het leek alsof Felipe er even genoeg van had en zijn broer naar de races stuurde”, verklaart Di Montezemolo tegenover Reuters. “Daarom geef ik Felipe een krappe zeven als ik hem moet beoordelen.”

Alonso komt er stukken beter vanaf. “Fernando heeft een prima eerste seizoen in dienst van Ferrari gekend, ik geef hem een 9,5. Maar ondanks dit hoge cijfer lukte het zelfs hem niet kampioen te worden.”

Di Montezemolo maakt tevens van de gelegenheid gebruik te laten weten dat hij niet van plan is zijn carrière te vervolgen als politicus. “Laat mij gewoon mijn werk doen, bij Ferrari kan ik mijn ei kwijt, want er is hier meer dan genoeg te doen.”