Lewis Hamilton maakte nog een minieme kans op de titel en kon die onmogelijk verzilveren. De tweede en derde plaats van McLaren in Abu Dhabi biedt echter perspectief.

In de openingsfase konden alleen Lewis Hamilton en Jenson Button het tempo van wereldkampioen Sebastian Vettel goed volgen. Hamilton stopte in dezelfde fase als Vettel, maar kwam pal achter Robert Kubica de baan weer op. Button bleef langer buiten, maar finishte uiteindelijk op een nette derde plaats.

De Engelsman is sinds vandaag niet meer de wereldkampioen, maar hij heeft wel genoten van dit seizoen. “Ik wil het team bedanken. Dit was een fantastisch jaar”, vertelde Button in de persconferentie. “Ik voel me hier thuis. De samenwerking met Lewis en de rest van het team was geweldig. Daar kunnen we op voortborduren.”

Button kan ook bouwen op zijn derde plaats in Abu Dhabi. “We probeerden met de pitstop voor Kubica te komen. Hij bleef ook lang buiten, maar we kwamen voor hem de baan weer op. Mijn banden waren wat versleten en ik kon er niet meer uithalen dan ik gedaan heb. Het was voor iedereen qua resultaten een wisselvallig seizoen. Se hebben nu eventjes vakantie en gaan daarna weer hard aan het werk voor 2011.”

Hamilton maakte geen foutjes en eindigde netjes als tweede. “Het was jammer dat ik na mijn pitstop achter Kubica terechtkwam”, aldus de McLaren-coureur, die daardoor de aansluiting met Vettel verloor. “Het was een spectaculair seizoen en ik wil Red Bull en Vettel feliciteren met hun titels. Wij hebben het hele jaar hard gewerkt, gaven nooit op en zullen volgend jaar weer voor het kampioenschap gaan.”