Rubens Barrichello gaat dit weekend met het team van Williams spreken over contractverlenging: “Ik denk niet dat het dit weekend al rond komt, maar reken op voorspoedige onderhandelingen.”

De 39-jarige Barrichello is aan zijn negentiende seizoen in de Formule 1 bezig en mag zich met 312 Grands Prix achter zijn naam de meest ervaren Formule 1-coureur ooit noemen.

Van stoppen wil de Braziliaan desondanks nog niets weten. Barrichello hoopt er volgend jaar ook weer bij te zijn en zou bij voorkeur wederom – voor het derde jaar op rij – voor het team van Williams willen uitkomen.

Williams CEO Adam Parr heeft op zijn beurt eveneens al aangegeven Barrichello te willen behouden, en de coureur zelf verklaart nu in interview met Autosport dat de gesprekken dit weekend concrete(re) vormen zullen aannemen: “We hebben elkaar per e-mail laten weten dat we op de Nürburgring verder gaan spreken over een nieuwe deal, dus ik kijk daar nu naar uit.”

De ervaren rot verwacht overigens dat de gesprekken met zijn team niet al te lang zullen duren. “Mijn nieuwe deal zal gebaseerd zijn op mijn huidige contract, dus ik denk niet dat we lang hoeven te onderhandelen.”

Mocht het toch wat langer gaan duren alvorens het tot een deal komt, dan zal Barrichello daar naar eigen zeggen niet ongerust door raken: “Voor mij is het momenteel het belangrijkste dat ik het racen leuk vindt, en dat is nog altijd het geval. Meer heb ik echt niet nodig, dus als we wat langer aan de onderhandelingstafel moeten zitten tot we eruit zijn, maak ik me daar echt niet druk om.”