Rubens Barrichello heeft na negentien jaar en 311 Grands Prix nog altijd geen genoeg van de Formule 1: de 39-jarige Braziliaan hoopt op contractverlenging bij zijn huidige werkgever Williams.

Barrichello hoopt in 2012 aan zijn twintigste seizoen in de Formule 1 te kunnen beginnen, zo vertelt hij aan Autosport: “Ik heb mijn intentie om dat te doen nooit onder stoelen of banken gestoken en zou volgend jaar graag weer bij Williams rijden.”

De coureur – die eerder uitkwam voor Jordan, Stewart, Ferrari, Honda en Brawn GP – rijdt sinds 2010 voor Williams en is teleurgesteld over de huidige gang van zaken bij het team, maar voelt zich gesterkt door de veranderingen die binnen de renstal worden doorgevoerd.

“Het is goed om te zien dat er gereageerd wordt”, zegt hij over de herstructurering van de renstal uit Grove. “De auto die we dit jaar hebben is niet goed, maar er is absoluut licht aan het eind van de tunnel.”

“Iedereen binnen het team werkt namelijk hard en het gevoel binnen de organisatie is nu ook al veel beter dan aan het begin van het jaar. Het gaat de goede kant op en dat stemt me tevreden, want ik voel er weinig voor als om veldvulling te fungeren. Daar heb ik geen zin in.”