Met de Sauber-overname beschikt BMW vanaf 2006 over een eigen Formule 1-team. Op den duur is het de bedoeling om kampioen te worden. Door de verkoop van zijn team treedt Peter Sauber af als teambaas. De vraag is nu dan ook wie BMW naar haar eerste kampioenschap moet leiden. Gerhard Berger, voormalig BMW-motorsportdirecteur, zal het niet zijn.
In zijn tijd als BMW-medewerker maakte de Oostenrijker van zijn hard geen moordkuil; hij zou graag een geheel F1-team van BMW zien. Inmiddels is die tijd aangebroken, maar plannen om terug te keren heeft hij niet. ,,Zeg nooit nooit, maar met de huidige stand van zaken is het zeer onwaarschijnlijk. BMW heeft een besluit genomen dat met mijn persoon niets van doen heeft."

Wel looft de man die onder meer in actie kwam voor McLaren, Benetton en Ferrari de overname van de Zwitserse renstal. In tegenstelling tot BMW zelf ziet hij in de Kleinen Zeitung geen enkele reden waarom het team niet meteen succesvol zou kunnen zijn. ,,Het is een goede beslissing. BMW had niet veel meer te winnen in de samenwerking met Williams en het is wel duidelijk dat er wrijving is onderling. Men moest gewoon op eigen houtje verder gaan en dat gaat nu gebeuren. Bovendien, de infrastructuur van Sauber is goed. Ik denk zelf dat het team vanaf het begin verrassend uit de hoek kan komen."

BMW heeft enkel laten weten niet te willen speculeren over de nieuwe teambaas. Op de vraag of Mario Theissen de beoogde teamleider is werd niet ingegaan. ,,We gaan de organisatie nu op poten zetten en aan het einde van het jaar zullen we openheid van zaken geven", luidt het enige commentaar van de fabrikant uit München.