*

Beroep Vettel tegen straf afgewezen, Hamilton definitief winnaar Canadese GP

Sjaak Willems

Sjaak Willems

21 juni 2019 17:03

Beroep Vettel tegen straf afgewezen, Hamilton definitief winnaar Canadese GP

Lewis Hamilton mag zich definitief winnaar noemen van de Canadese Grand Prix. Het beroep van Sebastian Vettel tegen zijn 5 seconden tijdsstraf is verworpen, Vettel kwam in Montreal als eerste over de streep maar werd door de straf uiteindelijk als tweede geklasseerd. 

In Canada schoot Vettel onder druk van Hamilton in leidende positie van de baan. Hij ploegde door het gras, maar kwam terug op de baan en liet daarbij weinig ruimte voor Hamilton, die in de ankers moest om een botsing te voorkomen. De stewards gaven Vettel een tijdstraf van vijf seconden, tot afgrijzen van niet alleen de Ferrari-coureur, maar ook veel van zijn collega’s en de fans.

Lees ook: Vettel over de rooie na tijdstraf: ‘Ik ben boos en heb daar het recht op’

Zijn team ging niet akkoord en maakte gebruik van haar zogenaamde right to review, het recht om het voorval opnieuw te laten beoordelen door (dezelfde) wedstrijdleiders. Daarbij zou de Scuderia nieuw overtuigend bewijs aanleveren. Dat is niet gelukt, blijkt nu. De FIA vindt het bewijs van Ferrari niet overtuigend genoeg om zich opnieuw over de situatie te buigen. Opvallend bewijsstuk: de video-analyse van Sky TV’s Karun Chandhok.