Het moment van de race vond achter de jurytafel plaatst. Raceleider Sebastian Vettel was in de eerste chicane van het circuit even zijn Ferrari kwijt, schoot over het gras en keerde vlak voor Lewis Hamilton de baan op. “Ik kon geen kant op, waar moet ik naartoe?”. De stewards waren het niet eens met die lezing en straften de Duitser met 5 seconden, het kostte hem de overwinning.

Tijdens de race begon het gefoeter op de teamradio, dat ging verder in de uitloopronde: “Nee, nee, nee… Niet op deze manier! Je moet echt blind zijn om te denken dat ik mijn auto onder controle kan houden terwijl ik door het gras ben gegaan. Ik was al blij dat ik de muur niet raakte. Dit is een verkeerde wereld, dit is niet eerlijk.”

Lees ook: Lewis Hamilton: ‘Niet de manier waarop ik wou winnen’

Teambaas Mattia Binotto probeert het nog: “Blijf kalm.” Vettel: “Ik blijf niet kalm! Dit is niet eerlijk. Ik ben boos en ik heb daar het recht toe. Het kan me niet schelen wat mensen denken.” De Duitser protesteert vervolgens door zijn auto niet bij het parc fermé aan het eind van de pitsstraat neer te zetten. Hij stapt uit en beent het Ferrari-motorhome in.

 

Terwijl Hamilton en Leclerc worden geïnterviewd, komt Vettel het motorhome uit. Hij wisselt symbolisch de bordjes van P1 en p2 om en maakt dan toch de gang naar het podium. “Ik heb genoten van de race, Lewis was misschien iets sneller maar we konden hem voorblijven. Ik heb al genoeg gezegd, misschien moeten we de mensen vragen wat zij vinden”, merkt hij droogjes op wijzend op het boe-geroep vanaf de tribune.

Om daar nog aan toe te voegen: “”De mensen moeten niet Hamilton gaan uitfluiten trouwens. Hij heeft gezien wat er gebeurde, mensen moeten boe-roepen omdat er rare beslissingen worden genomen.” Hamilton was niet onder de indruk van de hoon van het publiek: “Het enige wat ik  kan zeggen is dat ik die beslissing niet heb genomen. Dus ik weet niet waarom jullie boe-roepen.”

Lees ook: Hamilton wint in Canada na omstreden tijdstraf voor Vettel