*

Lewis Hamilton: ‘Niet de manier waarop ik wou winnen’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

9 juni 2019 22:25

Lewis Hamilton: ‘Niet de manier waarop ik wou winnen’
Motorsport Images

Lewis Hamilton kwam als tweede over de meet in Montréal, maar wordt door de tijdstraf van Vettel als winnaar uitgeroepen. Al behaalt Hamilton zijn 79ste overwinning niet op de manier dat hij had gewild. ” Dit is niet de manier waarop ik wou winnen”, reageert de Brit meteen na de race. Over het incident met Vettel spreekt Hamilton zich niet expliciet uit.

Hamilton houdt Vettel de hele race in zijn vizier, maar uiteindelijk is het niet nodig de Duitser in te halen om de overwinning in de wacht te slepen. “Ik heb echt tot het einde van de race geprobeerd om hem te passeren, maar op het einde waren de banden op. Het is hier echt moeilijk iemand te volgen”, legt de Mercedes-coureur uit.

Foto: Motorsport Images.

Lees ook: Hamilton wint in Canada na omstreden tijdstraf voor Vettel

“Dit is niet de manier waarop ik wou winnen”, gaat Hamilton verder. “Maar ik heb Vettel tot een fout gedwongen en ook dat is motorsport.” Over het incident in bocht 4 spreekt Hamilton zich niet expliciet uit, al is zijn mening duidelijk. “Je kan niet rechtstreeks terug naar de racelijn gaan bij het opkomen van de baan.”

Even terug naar zondagochtend. Plots is er stress bij Mercedes wanneer blijkt dat er een probleem is Hamiltons motor. De problemen zouden het gevolg zijn van zijn crash in VT2. Het team slaagt er echter in zijn bolide tijdig klaar te krijgen. “Zonder dit team zou ik hier niet staan”, besluit Hamilton met het typische bedankje aan het team.