Lewis Hamiltons eerste raceweekend voor Mercedes is niet vlekkeloos begonnen. De wereldkampioen van 2008 vloog in de tweede training van de baan. Een beschadigde vloer uit een eerdere run was de boosdoener.

Hamilton noteerde de zevende tijd en was daarmee vier tienden langzamer dan Nico Rosberg, die derde werd. “In principe was dit een goede dag”, aldus Hamilton. “Maar niet geheel zonder problemen. Ik ben desondanks blij met hoe we er voor staan. De derde plaats van Nico bewijst dat we behoorlijk competitief zijn.”

“Een deel van de diffusor raakte los en raakte de bovenkant van het chassis. Ik verloor daardoor veel grip. Toen ik de zesde bocht wilde insturen gebeurde er eigenlijk niets. De wagen ging gewoon rechtdoor. Het team meende tijdens een pitstop al wat te zien en wilde mij net binnenhalen. Toen stond ik al in de grindbak. Dit soort dingen gebeuren gewoon.”

Ook Rosbergs dag verliep niet probleemloos. Toch reed het Mercedes-duo samen nog 89 ronden. Rosberg kampte met een haperende versnellingsbak. “Het was een interessant dagje”, meent de eenvoudig Grand Prix-winnaar. “We moeten nog veel leren over de nieuwe auto maar boekten vandaag vooruitgang.”

“Als je het vergelijkt met vorig jaar, ben ik erg te spreken over hoe we dit jaar uit de testwinter zijn gekomen. Aan het einde van de tweede training waren er wat problemen met mijn versnellingsbak. Dat kan gebeuren en het heeft geen invloed op morgen.” 

Foto Sutton Images: Hamiltons tweede vrije training eindigde in de grindbak door een beschadigde vloer.