Ferrari zal tijdens de bandentest die van 17 tot en met 19 december in Bahrein wordt gehouden, niet aantreden met Fernando Alonso en Kimi Räikkönen. Pedro de la Rosa en Jules Bianchi nemen de honneurs waar voor de Scuderia.

Dat Räikkönen niet voor zijn nieuwe team gaat testen is geen verrassing, aangezien hij nog herstellende is van een rugoperatie en vermoedelijk sowieso nog tot en met het eind van het kalenderjaar officieel vastligt bij Lotus, zijn werkgever in 2012 en 2013.

Dat Alonso de bandentest – waarbij met bolides uit 2013 op prototype banden voor 2014 wordt gereden – laat schieten, is daarentegen wel enigszins opmerkelijk, maar wordt verder niet toegelicht door Ferrari. De Italiaanse renstal meldt op haar site enkel dat testcoureur Pedro de la Rosa samen met het bij Marussia ondergebrachte Ferrari-talent Jules Bianchi de taken zal verdelen.

Ferrari meldt verder dat Pirelli tijdens de test – zoals afgesproken – zal bepalen wat er gebeurt, terwijl het tevens alle data zal verzamelen, waarna de gegevens met alle, dus ook de niet aanwezige teams, zullen worden gedeeld.

Bij Ferrari rijdt De la Rosa op de eerste twee testdagen, waarna Bianchi op de slotdag in actie komt. Bianchi’s eigen team Marussia doet overigens niet mee aan de test, waar behalve Ferrari alleen Mercedes, Red Bull en Toro Rosso aan participeren.

Coureurs
Van de andere teams heeft Red Bull al bekend gemaakt dat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel niet in actie komt tijdens de test. Zijn plekje wordt volgens het Britse Autosport tijdens alle drie de testdagen ingenomen door testcoureur Sébastien Buemi. Daniel Ricciardo, de Toro Rosso-coureur die in 2014 naar Red Bull gaat, zal dus in ieder geval niet in actie komen voor zijn nieuwe team.

Volgens Britse Autosport treedt Mercedes verder naar alle waarschijnlijkheid ‘gewoon’ met haar vaste coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton aan, al is dat nog niet bevestigd.