Jules Bianchi wordt niet langer in een kunstmatige coma gehouden. Dat laat zijn familie in een verklaring weten. De Fransman is tevens overgebracht van Japan naar een ziekenhuis in het Franse Nice.

Jules Bianchi raakte zeven weken geleden zwaargewond aan zijn hoofd, nadat hij op Suzuka onder natte omstandigheden de controle over zijn Marussia verloor en op hoge snelheid tegen een mobiele kraan reed. De Fransman werd daarop kunstmatig in coma gehouden als onderdeel van het behandelplan. Daar is hij nu dus uitgehaald, maar Bianchi is nog steeds buiten bewustzijn.

In de verklaring laat de familie onder andere weten dat Bianchi ‘zelfstandig ademt en dat zijn vitale functies stabiel zijn’, maar dat zijn situatie nog steeds kritiek is: “De behandeling gaat nu een nieuwe fase in, waarin het verbeteren van zijn hersenfuncties centraal staat.”

Hoewel de conditie van Bianchi nog steeds als ‘zeer serieus’ wordt bestempeld, is hij wel stabiel genoeg bevonden om over te worden gebracht naar zijn thuisland Frankrijk, waar hij op de intensive care van het Le Centre Hospitalier Universitaire de Nice verder wordt behandeld.

Bianchi’s familie laat verder weten dankbaar te zijn dat de volgende fase van zijn herstel dichter bij huis plaats kan vinden: “Hier kan hij worden omringd door zijn familie en zijn vrienden. We hebben desondanks niks dan waardering voor de doktoren in het Mie Prefectural General Medical Center in Yokkaichi. Ze hebben alles in het werk gesteld om Jules en onze familie de best mogelijke zorg te bieden.”