Bruno Senna verloor tijd door Jean-Éric Vergne en Pastor Maldonado was vandaag niet zo snel als hij hoopte. Nee, een goede kwalificatie heeft Williams niet achter de rug met de veertiende en achttiende tijd.

Door positiestraffen van Michael Schumacher en Vergne (voor het blokkeren van Senna), starten Maldonado en Senna morgen in Suzuka als dertiende en zestiende. Maldonado denkt dat een puntenfinish alsnog mogelijk is.

“We hebben hard gewerkt om de auto sneller te maken maar om de een of andere reden lukte het vandaag niet een mooie tijd te noteren”, zei de Venezolaan na afloop van de tweede kwalificatie. “Hoe dat kan weet ik niet. De verschillen zijn klein en volgens mij zijn we snel in lange runs dus we gaan voor een plaats in de punten.”

Senna zag zijn kwalificatie vergalt worden door Vergne. “Dit was een erg irritante kwalificatie. Ik werd in mijn laatste snelle ronde opgehouden en klokte daarom niet de tijd die ik voor ogen had. De race duurt lang maar inhalen is hier altijd lastig. In die situatie zitten we wel vaker dus ik mik toch op een puntenfinish.”