Na vijf races kan een eerste balans worden opgemaakt. Die is duidelijk: koning Vettel heerst in Formule 1-land. In Barcelona won hij alweer zijn vierde Grand Prix.

De regerend wereldkampioen versloeg Lewis Hamilton in een rechtstreeks duel. Al schrok Vettel zich soms rot omdat de McLaren-coureur plotseling weer dicht in de buurt kwam. “Het zat heel dicht bij elkaar. McLaren kwam erg in de buurt”, vertelde de Red Bull-coureur in de persconferentie.

“Ik had een goede start maar ik snapte niet waar Alonso vandaan kwam. Halverwege het rechte stuk zat hij al naast mij en ging hij aan de leiding. Ik kon niet genoeg bij hem in de buurt komen, maar tijdens de pitstops kon ik hem inhalen.”

“Vervolgens moest ik de tweede helft van de race afwerken met de harde band. De laatste tien ronden leken op die van de Chinese Grand Prix. Mijn banden waren niet meer optimaal en Lewis liep op mij in. Hij was erg snel in de laatste sector en daarom kon hij steeds gebruikmaken van zijn vleugel.”

Vettel schrok zich daarom soms een hoedje. “Aan het begin van het rechte stuk zag ik hem niet in mijn spiegels, maar aan het einde was hij telkens enorm dichtbij. Gelukkig hield ik genoeg over om te winnen. Soms kon ik KERS niet gebruiken en dat maakte het geen gemakkelijke race. De opluchting was daarom ook groot toen de vlag viel.”

“Dit is een geweldig resultaat. Na gisteren bewezen we opnieuw dat we sterk zijn. Iedereen dacht dat het tussen Mark en mij zou gaan. Alonso voorkwam dat, net als de McLaren-coureurs. Ik ben heel blij met deze overwinning.”