*

Binotto geeft toe: ‘Ferrari had veel meer focus moeten leggen op downforce’

Laurens Stade

Laurens Stade

15 augustus 2019 11:30

Binotto geeft toe: ‘Ferrari had veel meer focus moeten leggen op downforce’

Ferrari-teambaas Mattia Binotto geeft toe dat het team uit Maranello veel meer focus had moeten leggen op downforce voor de Formule 1-bolide van dit seizoen. De Italiaan zegt dat het gebrek aan downforce ook een rol speelt bij de banden, die niet op temperatuur komen bij het team.

Op de rechte stukken zijn de Ferrari’s het snelst, maar in de bochten verliezen Sebastian Vettel en Charles Leclerc veel tijd. Binotto zegt dat het team moeite heeft om de banden optimaal te laten werken, mede door het gebrek aan downforce. ”Deze banden vereisen veel meer downforce om op temperatuur te komen, om ze te laten werken”, zegt Binotto tegen Autosport. ”Dus ja, als we een jaar terug in de tijd zouden gaan, dan zou ik veel meer focus hebben gelegd op downforce. Al zou dat meer luchtweerstand opleveren.”

Lees ook: Tussenstop – Koen Vergeer: ‘Tegenvallend Ferrari is een techneutentent geworden’

Tijdens de wintertest in Barcelona leek Ferrari nog de overhand te hebben, maar in Australië was al meteen duidelijk dat Mercedes opnieuw de sterkste was. ”We waren verrast door onze prestaties aan het begin van het seizoen. We dachten niet dat we een voorsprong hadden, maar misschien wel even snel waren. In Australië was dat niet het geval. Misschien in Bahrein wel, maar het is niet zoals we dachten”, aldus Binotto.

Foto: Motorsport Images

Andere situatie
”Als er naar iets gekeken moet worden, is dat het gemiddelde”, vervolgt Binotto. ”En misschien was de wintertest een geval waar wij overpresteerden, of zij juist onderpresteerden. Wat de redenen daarvoor ook waren, het veranderde in een andere situatie op verschillende circuits, verschillende tijden, ander weer en verschillende banden”, aldus de Ferrari-teambaas.

Tijdens de Grand Prix van Hongarije was Ferrari bijna een seconde per ronde langzamer dan Lewis Hamilton en Max Verstappen. Vettel eindigde op het podium, terwijl Leclerc met de vierde plaats genoegen moest nemen. Ferrari staat momenteel tweede in het constructeurskampioenschap met 288 punten. Vettel staat vierde in het coureurskampioenschap met 156 punten, zijn teamgenoot Leclerc staat vijfde met 132 punten.