*

Binotto: ‘Jong Ferrari staat op zelfde punt als met Schumacher in 96-97’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 juni 2019 15:31

Binotto: ‘Jong Ferrari staat op zelfde punt als met Schumacher in 96-97’
Motorsport Images

Ferrari heeft haar technische structuur gereorganiseerd, maar het is volgens teambaas Mattia Binotto nog niet zo ver als bijvoorbeeld rivaal Mercedes. “Als team zijn we nog jong, moeten nog verder groeien.”

Ferrari heeft door de reorganisatie niet langer een ‘horizontale structuur’, vertelt Binotto. In plaats van dit model staan er volgens de Zwitser in Italiaanse dienst zo’n vier of vijf mensen onder hem en is hijzelf de eindverantwoordelijke.

In die zin heeft Ferrari een structuur à la Mercedes. Volgens Binotto is de Duits-Engelse rivaal sterk op technisch en organisatorisch vlak, maar mag Ferrari daar (nog) niet mee vergeleken worden. “Ik vergelijk ons liever met het Ferrari uit 1996-1997”, vertelt hij La Gazzetta dello Sport, doelend op hoe Ferrari zich – na jaren zonder groot succes – vanaf 1997 ontpopte tot titelkandidaat en van 2000 t/m 2004 vijf keer de dubbel won met Michael Schumacher.
(tekst loopt door onder de foto)

Binotto ziet Ferrari zodoende als ‘een team dat nog groeit, maar al wel een stevige basis heeft’. “We zitten hier pas net in onze rollen. We zijn nog jong, maar enorm hongerig”, doelt hij op de zucht naar succes. “Ik zie echt veel overeenkomsten met toen”, zegt Binotto, die zelf al sinds 1995 voor de Scuderia werkt.

Gevraagd door La Gazzetta dello Sport of ‘Schumacher is wat ontbreekt’ bij het huidige Ferrari in opbouw, antwoordt Binotto echter van niet. “Nee, we hebben twee goede coureurs en het is een goed duo, met Sebastian Vettel met zijn ervaring en een snelle jongeman als Charles Leclerc.”

Lees meer over

Binotto Ferrari