Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat Charles Leclerc en Sebastian Vettel een ‘betere relatie hebben dan men denkt’, maar hij geeft toe dat het incident in Brazilië niet ten goede is van deze band.

Vettel en Leclerc raakten elkaar op het rechte stuk tussen bocht 3 en 4 waarbij beide coureurs dusdanige schade opliepen dat ze uitvielen. Beide coureurs uitten hun ongenoegen over de boordradio, maar de coureurs spraken elkaar niet na afloop van de race, gaf Leclerc aan.

”Ik denk dat wat ik lees of hoor heel anders is dan wat ik intern zie”, zegt Binotto over de relatie tussen de twee coureurs. ”Het is waar dat het in Monza geen gemakkelijke situatie was. Ze moesten uitleg geven en er openlijk over praten, face-to-face”, verwijst de Ferrari-teambaas naar de kwalificatie in Italië, waarbij Leclerc een overeenkomst negeerde om Vettel te helpen.

Lees ook: Het is weer oorlog bij Ferrari: Vettel en Leclerc schakelen elkaar uit

‘Geen drama’
”Hetzelfde gebeurde na afloop in Rusland”, vertelt Binotto. Vettel negeerde daar tijdens de race de teamorders om de eerste plaats terug te geven aan Leclerc. ”Op dit moment hebben ze een goede relatie en ze werken goed samen. Natuurlijk zal wat er vandaag is gebeurd niet helpen, maar ik heb niet het idee dat er sprake is van drama. Ik zie het meer als een mogelijkheid om duidelijkheid te scheppen voor volgend jaar”, aldus Binotto.

Na afloop van de race sprak de teambaas met beide coureurs om hun standpunt te horen. ”Het was voornamelijk voor mezelf dat ik ze wilde zien. Ik zei ze dat ze hun interviews gewoon gingen doen en dat ik alleen blij zou zijn als ik zou horen dat het ze spijt voor het team”, aldus Binotto.

Foto: Motorsport Images