Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat Sebastian Vettel nog steeds een belangrijk onderdeel is van het team. Binotto merkt dat de Duitser nog altijd op handen wordt gedragen door het team en de fans, zoals te merken was na de teleurstellende race in Monza: ”Iedereen klapte in de handen en riep ‘Seb-Seb-Seb’.”

Sebastian Vettel pakte in de afgelopen twee races dertien punten, terwijl zijn teamgenoot Charles Leclerc allebei de races won en dus de volle vijftig punten pakte. Vettel eindigde in Spa-Francorchamps als vierde, maar in Monza viel hij buiten de punten. De viervoudig wereldkampioen staat daardoor nu achter zijn teamgenoot in het klassement.

Ondanks de tegenvallende resultaten is teambaas Binotto nog steeds tevreden over Vettel. ”Het hele team steunt hem en houdt van hem! Ferrari houdt van Sebastian. De Ferrari-fans zijn dol op Sebastian. Ze vierden het heel euforisch in Milaan tijdens ons negentigjarig jubileumevenement. Dat was na Spa, waar hij ook niet zijn beste dag had”, zegt de Italiaan tegen Sport Bild.

Foto: Motorsport Images

Teamfoto toont teamgeest
De 32-jarige Duitser maakte in 2015 de overstap naar de Italiaanse renstal. Volgens de Ferrari-teambaas is Vettel nog steeds een belangrijk onderdeel van het team, waar hij nog steeds wereldkampioen mee wil worden. ”Sebastian is een leider. Hij begrijpt ons. Hij helpt ons om in de juiste richting te ontwikkelen en blijft met nieuwe ideeën en mogelijkheden komen. Sebastian drijft ons om steeds beter te worden. Hij is niet alleen een coureur, hij is een belangrijk onderdeel van het team. Dat was te merken bij de teamfoto na zijn teleurstellende resultaat in Monza: het hele team klapte in de handen en riep ‘Seb-Seb-Seb”’, aldus Binotto.

Vettel kijkt na de tegenvallende resultaten uit naar de Grand Prix van Singapore, waar hij al vier keer heeft gewonnen. ”Ik vind het echt een mooi circuit. Het is hobbelig, geen ruimte voor fouten en racen bij kunstlicht. Wat ook apart is dat we de Europese klok aanhouden. Als we het circuit verlaten, is iedereen net wakker. We hebben maximale downforce nodig, we rijden op de drie zachtste compounds banden. We hebben gezien dat er van alles kan gebeuren in de deze race, het laat zich niet voorspellen”, aldus Vettel.