De eerste zege van Carlos Sainz laat nog op zich wachten, maar in Canada liet de Spanjaard volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zien dat hij ‘meer vertrouwen’ in de F1-75 krijgt en dat hij ‘steeds sneller wordt’: “Hij is gelukkig, meer ontspannen.”

Voor Sainz verliepen de eerste races van het seizoen niet zoals gehoopt. Hij had een aantal uitvalbeurten en zag zo het gat richting kampioenschapsleider Max Verstappen groeien. Teamgenoot Charles Leclerc had een betere seizoenstart en toonde aan dat de Ferrari een race-winnende auto is, maar Sainz wacht nog altijd op zijn eerste zege.

In Canada kwam de Spanjaard in de buurt van zijn eerste zege. Door de late safetycar kreeg Sainz zestien ronden de kans om Verstappen te verslaan, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Sainz was teleurgesteld dat hij naast de zege greep, maar was tevreden met de snelheid van Ferrari. Teambaas Mattia Binotto is op zijn beurt tevreden over de vooruitgang bij Sainz.

Lees ook: Leclerc niet blij met P5 in ‘superfrustrerende’ GP Canada

“Carlos krijgt steeds meer vertrouwen in de auto, hij rijdt steeds sneller”, wordt Binotto geciteerd door Racefans.net. “Het is goed om te zien dat hij zeker net zo snel was, zo niet iets sneller dan Max. Ik denk dat hij race na race meer vertrouwen krijgt, zijn rijgedrag verbetert en steeds sneller wordt. Hij is gelukkig, hij is meer ontspannen”, merkt de Italiaan op.

Binotto is er bovendien ‘vrij zeker’ van dat Sainz in de ‘volgende races zal bewijzen dat hij ook een kanshebber is voor de zege’. “Ik ben blij met de manier waarop hij reed en het is belangrijk voor ons als Scuderia dat we ook op hem kunnen rekenen, om te weten dat hij heel snel kan zijn en een sterke racer kan zijn op een zondag”, aldus de Ferrari-teambaas.