Mercedes kwam dinsdag in Magny-Cours goed beslagen ten ijs. Een nieuw uitlatensysteem, plus een verbeterde dubbele DRS moeten de renstal uit Brackley weer een duwtje in de rug geven.

 De Duitse renstal startte dit jaar goed. Michael Schumacher en Nico Rosberg startten regelmatig in de voorste regionen, Rosberg won de Chinese Grand Prix en Schumacher pakte de pole in Monaco. Na de podiumplaats van Schumacher in Valencia raakte het klad erin.

Sam Bird probeerde dinsdag en gisteren een aantal nieuwe onderdelen uit voor het team. “We hebben het druk gehad”, zegt de World Series-coureur. “We zijn blij omdat we alles wat we konden doen hebben gedaan. Dat moet het team nu allemaal analyseren. Dat is aan de jongens in de fabriek: ik houd in ieder geval een goed gevoel aan de verbeteringen over.”

Hij kon gelijk aan een collega zijn verhaal kwijt. Michael Schumacher kwam gisteren namelijk naar Magny-Cours om van Bird te horen hoe de auto het deed. “Erg goed om hem hier te zien”, aldus Bird. “Leuk dat hij zijn gezicht liet zien. Hij was benieuwd wat ik te zeggen had over de auto en we werken goed samen.”