Vergeleken met een jaar geleden is alles anders en beter bij Williams. Dat stelt coureur Valtteri Bottas, die dit toeschrijft aan de reorganisatie die het team uit Grove heeft ondergaan.

“Het gevoel binnen het team is een stuk beter dan dat een jaar geleden was”, zegt Bottas – die vorig jaar zijn debuutseizoen afwerkte bij Williams – tegen Turun Sanomat. “De stemming zit er goed in”, vervolgt hij. “Het is echt een wereld van verschil met 2013.”

“Iedereen is veel positiever en vol vertrouwen, zeker op de afdelingen die het team onder handen heeft genomen en heeft versterkt met waardevolle nieuwe personeelsleden die van teams als Red Bull, Lotus en Mercedes zijn overgekomen.”

Volgens Bottas zorgen Williams’ nieuwe aanwinsten er niet alleen voor dat er meer ervaring en kwaliteit rondloopt op de fabriek, maar is er ook een betere wisselwerking tussen de verschillende technische afdelingen.

Het begin van deze ommekeer binnen Williams is volgens Bottas in beweging gezet toen Pat Symonds zich als technisch directeur bij het team aansloot. “Sinds Pat er is, gaat het een stuk beter. Hij heeft de boel op orde gebracht.”

De 24-jarige Bottas hoopt nu natuurlijk dat alle positieve veranderingen zich ook naar het circuit vertalen. “Ik hoop dat de prestaties van onze nieuwe auto weerspiegelen hoeveel beter we als team geworden zijn.”

Wat wat dat betreft in ieder geval alvast een positief signaal is – gebaseerd op de eerste testdagen – is dat Williams ogenschijnlijk de juiste motorleverancier gekozen heeft, zo geeft ook Bottas toe: “Ik ben blij dat wij een Mercedes-motor achterin hebben liggen.”