Valtteri Bottas denkt dat hij in 2015 een nog betere coureur zal zijn dan hij in 2014 al was. De Williams-coureur sluit dan ook niet uit dat zijn eerste zege wel eens kan volgen. Zelf is hij er in ieder geval klaar voor.

Bottas debuteerde in 2013, maar moest het toen doen met een niet bepaald competitieve Williams. Toch maakte hij indruk: Bottas versloeg zijn meer ervaren teamgenoot Pastor Maldonado in hun onderlinge kwalificatieduel, hij scoorde dankzij een mooie achtste plek in Amerika meer punten dan de Venezolaan en hij gaf zijn visitekaartje verder af door zich in de regen in Canada knap als derde te kwalificeren.

In 2014 had Williams haar zaakjes een stuk beter voor elkaar en met een aanzienlijk betere bolide pakte Bottas zes podiumplekken en de vierde plek in het WK. Wie Bottas in 2014 bezig zag, zou denken dat de Fin al jaren meedoet, maar het was toch echt pas zijn tweede seizoen en in gesprek met Autosport benadrukt Bottas dan ook dat hij door meer ervaring op te doen ook alleen nog maar beter zal worden.

“Ik heb er inmiddels 38 Grands Prix op zitten. Dat is nog steeds geen geweldig groot aantal, maar ik heb wel van elke race die ik heb gereden wat geleerd en het is mijn streven om daarmee door te gaan en het zo elke race weer wat beter te doen”, verklaart Bottas.

“Ik ga er dan ook vanuit dat ik als coureur vooruitgang zal blijven maken, terwijl het verder – ondanks dat ik nooit aan mezelf getwijfeld heb – een fijne bevestiging was dat ik vorig jaar met een goede auto in staat bleek om vooraan mee te doen.”

“Al met al denk ik dan ook dat ik er persoonlijk klaar voor ben om in 2015 races te winnen. Als team zijn we verder ook sterker geworden, dus als de auto wederom goed blijkt, dan ben ik er zeker van dat we overwinningen kunnen gaan pakken. We hebben hoe dan ook twintig kansen om een Grand Prix naar ons toe te trekken en we gaan absoluut proberen dat ook echt te doen”, aldus Bottas.